01 Januari 2009

Selamat Tahun Baru 2009 (Happy New Year 2009)

Pada hari ini tahun 2008 telah melabuhkan tirainya dan disambung pula 2009. Saya ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2009 untuk rakan dan pengunjung yang sudi mampir (singgah di sini). Mungkin masih belum terlambat lagi untuk saya mengucapkan Selamat Menyambut Maal Hijrah 1430 kepada rakan dan pengunjung Muslim (pada 1 Muharam 1430 saya mengambil kesempatan bercuti ke Melaka). Dalam tempoh tidak sampai seminggu Takwim Kamariah bertambah bilangan tahun dan diikuti oleh Takwim Shamsiah pula memulakan pertukaran tahun.


Sepanjang tempoh tahun 2008 begitu mencabar dengan dugaan dan cabaran, tapi itu merupakan rencah kehidupan yang harus ditempuh oleh setiap insan. Walaupun ada yang manis, pahit dan cabaran getir yang hampir menjengkelkan untuk terus meniti arus kehidupan, namun hidup mesti diteruskan. Begitu banyak perkara yang berlaku pada 2008 dan hanya akan menjadi kenangan di dalam lipatan sejarah yang tidak tertulis di mana-mana secara terperinci, maka ianya akan disimpan di dalam lubuk hatiku.


Blog ini sudah lama tidak menambah catatan disebabkan saya agak sibuk dengan tugas harian (terlibat dalam pasukan penyediaan manuskrip bersih untuk buku The Audacity of Hope karangan Barack Obama), apabila sampai di rumah sahaja yang menjadi ingatan ialah untuk berehat sahaja. Kerana untuk mengemaskini blog akan dilakukan bermula pada 11.00 malam, waktu sebelumnya harus diberikan untuk melayani kerenah anak-anak. Mujurlah pada 25 Disember 2008, saya memasang Streamyx Combo RM60 untuk menambah kelajauan capaian kepada Internet yang selama ini menggunakan capaian “Dail-up” berkelajuan 28.8 Kbps.


Sehingga berjumpa lagi pada waktu yang lain sekiranya ada kelapangan.

1 ulasan:

Anuar Manshor berkata...

Oooo Abg Mie kerja DBP juga ya dulu.

Blog Widget by LinkWithin