26 September 2008

Ingin Membeli Kereta Baru – Nissan Latio, Grand Livina dan Sylphy

Sebelum kita berkenalan dengan siapakah orangnya dan gambarnya tertera di dalam ruangan ini. Apabila kita merujuk kepada tajuk di atas, maka beliaulah yang patut anda rujuk.

Kalau sebelum ini kita hanya mengetahui tentang kenderaan model Nissan Sunny 130Y, Sentra, Cefiro, Vanette, X-Trail, Sarena sahaja. Tetapi pada penghujung tahun 2007 hingga kini telah muncul model-model baru daripada Nissan untuk menjadi model pilihan bagi rakyat Malaysia.

Bagi ketiga-tiga model seperti Latio, Grand Livina dan Sylphy pada masa ini kedudukan jualan yang paling tinggi ialah Grand Livina kerana menampilkan ciri-ciri Sedan dan MPV sekaligus. Oleh kerana rakyat Malaysia dewasa ini begitu menggemari kenderaan MPV sebagai kereta pilihan yang boleh memuatkan 7 penumpang. Model tersebut juga menggunakan teknologi enjin terkini (CVTC) dan begitu menjimatkan minyak.

Grand Livina dan Sylphy telah memenangi anugerah daripada “The Asian Auto-VCA Auto Industry Awards 2008”. Grand Livina memenangi “Best Value For Money MPV” dan Sylphy memenangi “Best Handling Family Sedan”. Maka sudah tentu anda tidak ragu-ragu tentang kehebatan ciri-ciri yang ditampilkan oleh kedua-dua model ini.

Ketiga-tiga model tersebut dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan kepada penumpang iaitu Bag Udara untuk penumpang di hadapan (SRS Airbag), Sistem Brek (ABS, EBD & BA).

Sekiranya anda berminat saya mengesyorkan anda untuk menghubungi Sales Advisor Encik Qalif, 012-2777629 dari Edaran Tan Chong Motor Sdn. Bhd. di alamat 33 Jalan Melati Utama 4, Melati Utama, Setapak 53100 Kuala Lumpur. Kedai tersebut teletak berhampiran MRR2 (Leha Kelfood dan Sate Haji Samuri).

Encik Qalif merupakan orang yang paling banyak membantu saya untuk proses memiliki Grand Livina. Beliau juga berpengalaman luas di dalam bidang penjualan kereta dan proses-proses berkaitan pinjaman dengan institusi kewangan dan juga pinjaman kerajaan. Sekiranya anda ingin bertanya tentang ciri-ciri teknikal untuk model-model berkenaan, penjelasan beliau begitu jelas. Atau lawati ke Nissan Malaysia dan Mylivina Group.

Tiada ulasan:

Blog Widget by LinkWithin