23 September 2008

Q-dees Annual Concert 2008 (Konsert Tahunan Q-dees 2008)

Pelajar Tadika Q-dees dari Bukit Rahman Putra, Sungai Buloh terlibat dengan konsert tersebut yang diadakan pada hari Sabtu, 30 Ogos 2008, bertempat di Dewan Sivik, Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) bermula jam 6.00 petang hingga 10.00 malam.

Selain dari Tadika Q-dees dari Bukit Rahman Putra, konsert pada malam tersebut disertai juga oleh beberapa buah Tadika Q-dees yang lain dari Puchong Utama, Shah Alam dan Rawang, masing-masing menghantar empat kumpulan setiap tadika. Program yang diadakan pada setiap tahun ini merupakan salah satu kokurikulum muridnya. Pada hari Khamis, 14 Ogos 2008 yang lalu satu raptai diadakan di Dewan Sivik, MBPJ, untuk memberikan gambaran tentang konsert yang bakal diadakan supaya murid yang terlibat mengetahui tentang tatacara semasa konsert yang sebenar nanti.

Pada malam tersebut diselang-selikan dengan majlis “Graduation” pelajar berumur enam tahun untuk setiap tadika. Konsert tersebut diadakan bertepatan dengan malam ambang kemerdekaan, maka finale majlis tersebut turut menjemput semua para hadirin untuk bersama menyanyikan lagu Negaraku dan Tanggal 31 selain lagu rasmi Q-dees dan Fliptec @ Q.

Oleh kerana murid yang terlibat dalam menjayakan konsert tersebut ialah anak saya, yang mewakili Kelas En-Baird dari Tadika Q-dees Bukit Rahman Putra. Sudah tentu amat gembira dengan kebolehan yang ditunjukkannya. Sebagai ayah yang menyokong program sebegini sudah tentu berbangga dengan penglibatan Muhammad Afiq Hilmi, kerana bukan mudah untuk seseorang itu mendapat peluang membuat pertunjukan pada usia yang muda, dapat menimba pengalaman yang amat berharga. Kerana pengalaman yang amat berharga ini melatih dan mendidik kita supaya berani naik ke pentas dan berhadapan dengan penonton dan pengalaman ini merupakan sekali dalam seumur hidup.

Seterusnya saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada Principal Q-dees Bukit Rahman Putra iaitu Ms. Rose Nizeana dan Teacher Suria yang banyak membimbing di dalam menjayakan konsert tersebut, dan tidak dilupakan juga kepada tenaga pengajar yang lain.

Kejayaan konsert ini diraikan pada malam tersebut oleh keluarga dengan jamuan di A&W Petaling Jaya (berhampiran padang Jalan Timur) yang menjadi tempat kegemaran keluarga kami.Tiada ulasan:

Blog Widget by LinkWithin