22 Jun 2009

Selamat Hari Lahir Afiq Hilmi yang Ke-7

Tarikh lahir Muhammad Afiq Hilmi (panggilan mesranya Afiq) ialah 22 Jun, tetapi memandangkan tarikh tersebut bersamaan hari Isnin maka majlis tersebut diadakan awal sehari iaitu pada 21 Jun 2009 bersamaan hari Ahad. Hari ini Afiq sudah berusia 7 tahun bermakna kami sekeluarga juga sudah tinggal di Taman Impian Indah, Sungai Buloh juga selama 7 tahun kerana setelah seminggu kami berpindah Afiq pun lahir.

Pada mulanya kami bercadang untuk menyambutnya sekeluarga sahaja, tetapi sebelum tarikh tersebut saya dan isteri sudah berjanji bahawa jika keputusan peperiksaan pertengahan tahun mendapat keputusan yang baik, maka satu majlis akan diadakan dan hadiah yang agak lumayan. Hadiah yang diinginkan ialah Transformers. Penanda aras keputusan tersebut ialah sekurang-kurangnya mendapat 5A.

Kami hanya menjemput jiran tetangga yang terdekat sahaja dan rakan tuisyen Afiq memandangkan kesuntukan masa untuk membuat persediaan. Kesemua makanan tersebut kami masak sendiri dan dibantu oleh Wan (Nenda dalam bahasa Negeri Sembilan) Afiq. Menu utama ialah: Mi Rebus (ala-ala kegemaran keluarga kami) dan Roti Jala cecah serawa durian, sandwic, karipap, nugget, bebola ayam dan buah.

Manakala kek untuk majlis tersebut saya tempah daripada Kek De’Hanz (sila klik) pengusaha kek yang agak terkenal di DBP. Mereka berdua suami isteri yang merupakan rakan kerja saya semasa bertugas di DBP. Kepada Adnan dan Norzaitul Hanim saya ucapkan terima kasih di atas mereka bentuk kek yang cantik.


Di antara tetamu yang terawal hadir dan di sebelah ialah sewaktu acara meniup lilin.


Di antara menu yang dapat dihidangkan maklum sahaja tiga orang yang menyediakannya.

1 ulasan:

Cikgu Amat berkata...

banyak menu tuuuuu...
ermmm sodap2 gakk

Blog Widget by LinkWithin